23 September, 2008

Sådär första.

Ja en såndär personlig presentation av mig själv då.
Man skulle nog kunna säga att jag heter Hampus Lideborg och är 20 år. Jag gillar att fota mörkt och skitigt ibland och lent och snärtigt ibland, men oftast är linjer och balans en rätt viktig grej för mig, vill gärna att det skall luta lagom mycket på båda sidor och gärna något svaga färger eller ett konstigt motiv. Jag kan kännas igen som lite rolig ibland och väldigt degig vid andra tilfällen. Musik brukar jag ju lysstna på och då gärna hiphop, helst sådan där gammal gangsterrap från 90 talets början eller lite drum'n'bass och då gärna breakcore, jungle eller dubstep.

Man kan nog säga att jag är uppväxt lite med foto, min far höll på med det och när jag blev runt 15 fattade jag tycke för det och vi byggde ett mörkerrum i källaren. Han lärde upp mig och efter två år köpte jag mig en digitalkamera. En nikon D50 som jag har haft i två år nu ca. Jag är mycket för fasta vidvinklar och använder mer är gärna ett 30mm f/1.4 om jag får chansen, just nu är det mest mitt 10-20 och mina pocket wizards som används eller mitt 50mm f/1.4.

Jag har inte gått någon jättefräsch fotoskola eller haft någon utbildning mer än att jag älskar att fotografera samt att jag håller på med design. Jag har gått ett år på Hyper Island och gör nu min praktik i San Francicso, California. Jobbar som motiongraphic/interactive designer och för göra en väldans massa kul. Vill ni veta mer om min resa i USA kan ni kolla det på min blogg här.

Jag känner peppen på att lägga upp lite grejer här då och då. Mycket duktigt folk här och grejer, idag får ni dock bara ett självporträtt, ha en trevlig dag, nu skall jag sova.

1 comment: