06 September, 2008

Vem gömde tejpen?


Igår var det faktiskt ganska starkt norrsken utanför mitt fönster, under tiden jag sprang som en dåre för att hitta en rulle tejp hade det försvunnit, sen stod jag ute i fyragradigt gräs i bara strumpor för att vänta på mer, men icket. Tappade enbart känseln i fötterna. Kan i alla fall bjuda på en bild från förra året.
/Susanna

7 comments:

 1. wow, riktigt mäktigt! hur ofta förekommer det?
  blev rejält sugen på att komma upp & fota det nu

  ReplyDelete
 2. Ohh. Exotish! Snygg bild också!

  ReplyDelete
 3. Mja, så fort det är mörkt och klart väder så kan man förvänta sig norrsken. Men eftersom de oftast bara syns några minuter åt gången så handlar det mest om tur, att man råkar rikta nosen mot himlen just när de håller på alltså. Man kan läsa norrskensprognoser på nätet men de omfattar oftast bara Kirunaområdet, vilket inte är så konstigt eftersom de bedriver rymd och atmosfärsforskning där.

  ReplyDelete
 4. nu hänger jag inte med alls.. varför tejp? (nu blir jag säkert dumförklarad, haha)

  snyggt anyway!

  ReplyDelete
 5. På bilden här var slutartiden kring två och en halv minut. Istället för att stå med fingret på avtryckaren i flera minuter så tejpar jag ner den, så kan jag i princip göra vad jag vill under tiden jag fotar. Dricka kaffe eller stå på händerna.

  ReplyDelete
 6. Kan tillägga att jag förut faktiskt stod och krampaktigt höll ner avtryckaren i flera minuter (det värsta var nog att jag har för vana att hålla andan när jag fotar, jag vet inte varför men jag gör alltid det när jag trycker av, och med slutartider på flera minuter så ville jag som hålla andan för att inte skaka kameran, så det slutade oftast med att jag blev alldeles vimmelkantig) ända tills en vis man lärde mig tejptricket. Det underlättade ganska mycket, haha.

  ReplyDelete
 7. aha! det var ju riktigt smart måste jag säga.
  (det är så sällan jag använder exponeringar längre än 30sek, så jag har inte råkat ut för det problemet så mycket haha).

  ReplyDelete