19 March, 2009

243.

Idag köpte jag nya skor och såg en fett emo svan. Våren kom också iofs.

New shoes.

Asperö

Swan.

/lideborg

15 comments:

 1. emo står för emotional hardcore, en musikgenre som uppstod sommaren 85 på Washington D.C's hardcore scen.
  emon dog ut till 98% 1990-1991, något som kan kallas emo är enbart några fåtal band som ligger kvar på Dischord Records, det stora D.I.Y bolaget som hade de flesta emo banden under 80-talet.

  att emo är något annat än en musikgenre, är helt fel, synd när nästan hela svenska folket har missuppfattat det & missanvänder ordet för att tala illa om något, när det är en genre som tilltalar mig starkt & som jag älskar.

  ReplyDelete
 2. Den andra bilden är tilltalar mig! Ser ut som om berget är belyst med en gigantiskt blixt, snöggt!

  ReplyDelete
 3. Men du monsieur Pop, förhoppningsvis så vet lideborg här redan vad "emo" står för men använde det lite halvt oseriöst om en svan. Jag förstår inte riktigt hur det kan vara så provocerande men visst.

  ReplyDelete
 4. < påbörjad ironi >monsieur Pop: Är det meningen att man ska ta dig på allvar när du kallar dig för "monsieur Pop". Det är i alla fall väldigt svårt. < / aslutad ironi >

  Hampus: I Stockholm finns jättemånga emosvanar, jag och min kompis Anna hade en som vi döpte till Devil för han såg så elak ut. Tror han ville äta upp våra plättar (pannkakor på rikssvenska).

  ReplyDelete
 5. Vad kul! Äntligen händer det nåt. :)
  Props till Lideborg & Joel!

  ReplyDelete
 6. Ps. Är #2 en modell? Allt ser så püttelitet ut.

  ReplyDelete
 7. Haha, herregud vilken uppståndelse det blev. Ja, jag visste väl inte allt det där om emo, men jag går ju seriöst inte runt och tycker svanar är emo, kul att du överreagerade så mkt iaf. Skönt att jag skapar kaos. Tack för så mycket kommentarer dock, det har vart lite dött här på senaste. Och Jomik, det är ej en miniatyr, båthus i stor skala!

  ReplyDelete
 8. josefin; om man vet vad emo är så känns det rätt fånigt att kalla något eller någon för "emo".

  prettosussanna; jag borde verkligen inte slösa energi på dina omogna försök till att trycka ned folk, men ja, nu har jag redan gjort det, för den här gången får det vara ok.
  är du inte upptagen med att klaga på reflexgbg's så kallade bajtning av ettkomma8's åh så exklusiva layout eller kanske skriva ett avskedsmail till Emelie då hon faktiskt råkar vara medlem i båda bloggarna & det verkar vara ett problem på grund utav ditt ego?

  jomik; känner inte direkt något sug efter att få props för att jag gav en snabb musikhistorielektion då jag ogillar när folk utnyttjar ordet "emo" fel, seriöst eller inte.

  Hampus; jag bryr mig inte om, om det är seriöst eller inte, känns bara fånigt att nyttja ord man själv inte förstår innebörden utav.

  ReplyDelete
 9. Jag är en jättehemsk elak människa som hatar hela världen och hela världen hatar mig. Jag är [BAM! BAM! BAM! BAM! soundtracket till Hajen] emo!

  ReplyDelete
 10. susanna: men nej, nej & nej! helt fel susanna.. pannkakor och plättar är två helt skilda ting & begrepp. pannkakor är pannkakor och plättar är plättar, små pannkakor dvs. vilket grundar sig i ordet "plätt" som, så klart, innebär "liten plats", "fläck", med andra ord.. och de ska inte blandas ihop. jag tycker det är synd att nästan hela svenska folket, eller ja ni i den norra delen av landet i alla fall, vilket i och för sig är nästan hela sverige (till yta), missuppfattat det och missanvänder ordet. det gör mig så oerhört irreterad, speciellt med tanke på att det rör sig om plättar, något som jag har älskat ända sedan jag varit ett litet barn! dessa nyliberala norrlänningar, suck..

  /Arg rikssvensk

  ReplyDelete
 11. Mathias Forsström: Hemma hos mig så är pannkaka det man har i ugnen i långpanna, och allt man steker på plattan går under: plättar, oavsett storlek.

  ReplyDelete
 12. Plättar lagar man i en plättlagg.
  Pannkakor lagar man i ett pannkaksjärn.
  Ungnspannkaka gör man i ugnen.

  Enkelt, och upprörande att folk har andra åsikter om något så elementärt.

  ReplyDelete
 13. Om hela norrland säger plättar istället för pannkakor så tycker jag det är lika bra att ni vänjer er, glesbygden avfolkas och alla drar söderut, oroa er inte, snart finns det nog med norrlänningar i Stockholm för att lära kommande generationer rätt och fel vad gäller mjölmat.

  ReplyDelete
 14. Plättar görs i en plättlagg, pannkakor i en stekpanna, ugnspannkaka i ugnen

  ReplyDelete