03 April, 2009

Foto-limbo hipp hipp hurra

Puh! Då var man färdig med ansökningar och arbetsprover. Kul, nu är man i limbo* tills man börjar få svar på om man duger eller inte. Känns lite jobbigt att någon/några ska kika på fotografier man lagt ner hjärta och själ i och avgöra om man har det som krävs. Fast ni vet ju vad man säger; hellre lyss till den sträng som brast än att aldrig spänna en båge.
Har ni andra sökt till några fotografiska utbildningar?

*Limbo (även limbus, lat. ’gräns’, ’utkant’) är enligt äldre katolsk teologi en del av dödsriket som var ett mellantillstånd mellan himmel och helvete. - Wikipedia

/Susanna

15 comments:

 1. jag ska söka till massa. listan är nere i 17 olika nu men drömmen är NOVIA i finland. Vad har du sökt till för några?

  ReplyDelete
 2. Nu vet jag ju inte vad du syftade på med "ni andra", men jag är iaf på g med min ansökan till ett fotoutbildning. Bestämde mig dock igår att jag skall söka till skolan så nu får jag lägga lite fart på eftersom ansökningarna skall vara inne nästa torsdag.

  ReplyDelete
 3. Minna: 17?! Herregud. Jag har sökt två och det tyckte jag var frustrerande. Vilka 17 är det du sökt?

  Miilo: Då får du lägga på ett kol, vart ska du söka?

  ReplyDelete
 4. Anonymous3/4/09

  Vad sökte du då Susanna?

  ReplyDelete
 5. Jag har sökt till Nordens fotoskola och Gamleby.
  Om jag inte kommer in på någon av dom får jag väl ströjobba ett år till, det är jag inte särskilt sugen på men what to do liksom.

  ReplyDelete
 6. Jag ska söka HFF och Gamleby GF.
  Är det KY eller GF du söker Susanna?

  ReplyDelete
 7. GF på gamleby, fast det väät du redan

  Får man fråga vilka bilder du skickade in?

  ReplyDelete
 8. Sure thing Hampus, kan maila dom till dig.

  ReplyDelete
 9. Broby Grafiska Utbildning
  Folkuniversitetets Fotoskola Skåne
  Forsa folkhögskola
  Fotoskolan Gamleby
  Fotohögskolan Novia
  Hola Folkhögskola
  Kjesäters folkhögskola
  Kulturama
  Mullsjö folkhögskola
  Viebäcks Fotoskola
  Fatamorgana (dock får man inget studiestöd å jag vet inte)
  Lofoten Folkehögskola
  University for the Creative Arts at Farnham
  university of Westminster
  Västra Nylands folkhögskola
  Ålands folkhögskola
  Öytun folkehögskole

  tror det var alla och tror inte jag fått med ngn dubbelt upp. En del, ja. Men å andra sidan har jag inte en studentexamen (eller rättare sagt vet inte om jag kommer hinna ta den) så jag har ju inte den fördelen som de flesta andra har... Plus att jag hellre har beslutsångest när jag vet var jag kan komma in hehe

  ReplyDelete
 10. Jag har de senaste dagarna insett vilka minimala chanser jag har att komma in på någon av skolorna jag sökt till. Jag borde sökt fler.
  Ehm. Får väl läsa till vårdbiträde eller något annat framtidsyrke.

  ReplyDelete
 11. det går säkert bra susanna!
  jag håller tummarna för oss båda.

  ReplyDelete
 12. Ja, fan, känns som man kommer få jobba ett år. HFF är jag säker på att jag inte kommer in på. GF i gamleby har jag ingen aning, men magkänslan är inte lika soft längre...
  Har sjukt ångest över brevet. När jag va på öppet hus på hff för någon månad sedan och de snackade bara om det där jävla brevet. De tyckte man skulle börja skriva på det samma dag eftersom det va så viktigt.

  Vad sökte ni med? Vad har ni gjort innan?
  Ska iväg och köpa papper imon och dra till skolan och printa printa printa!

  ReplyDelete
 13. Min magkänsla är inte heller lika mysig som den var för en månad sen. Är ganska säker på att jag inte kommer in på Nordens, och börjar tvivla angående GF i Gamleby också. Jag har redan börjat fundera på andra saker att göra till hösten, jobb/plugg att sysselsätta mig med åtminstone ett år och framåt.

  Brevet var ju värst, jag skrev om mitt säkert 15 gånger, minst. Visste inte om jag skulle vara formell eller personlig eller något emellan. Jag vet inte riktigt vad resultatet blev, men det var mest att jag kände "bättre än såhär blir det inte", någon känsla av "yes, klockrent!" infann sig inte. Det bästa av det värsta, kanske man skulle kunna säga.
  Det var samma sak med arbetsproverna, det var svårt att veta om man skulle ta bilder som man eventuellt hade störst chans att komma in på, eller bilder som var personliga.

  ReplyDelete
 14. huuuu ja...

  Själv går ja just nu som ett fullständigt vrak och väntar på info från KY Gamleby. Har varit på intervjun i måndags och dom sa att vi tidigast får reda på om vi kommit in i slutet av nästa vecka! så ja får väll mentalt dö i ytterligare en vecka innan ja vet! huuu

  ReplyDelete