24 June, 2009

har varit otroligt dålig med att uppdatera mitt liv i bilder men snart bär det av till arvikafestivalen och garanterar då minst ett eller tre inlägg med mycket bilder, vore även fint om man skulle kunna få lite kritik för sina bilder eftersom det inte känns som att någon ger kritik längre.
här kommer hur som helst lite blandade porträtt (för det är väl mest det som blivit av)
från dom senaste veckorna.
mvh michael

20090616-CSC_0050

20090621-DSC_0004

20090507-DSC_0055

20090616-DSC_0043

8 comments:

 1. Jag gillarem. Men eftersom du söker konstruktiv kritik, så.

  Du har fint färgseende. Tycker främst att det är det som utmärker alla bilder. Kanske till och med så pass att det tar över litegrann. Porträtten förlorar lite av sin funktion. Men, skitsamma, det är din grej.
  Måste säga att bild nummer två hade klarat sig fint utan vinjettering. Det skulle utan vinjettering, i mitt tycke, vara det bästa av dessa porträtt.

  Hur som. Du är duktig!

  ReplyDelete
 2. Jag håller med Anna angående ditt färgseende, men till skillnad från henne så är min favorit porträtt nummer tre, kanske för att jag gillar svartvitt, kanske för att det känns spontant och ärligt eller kanske bara för att det är en jävligt bra bild helt enkelt.
  När jag tänker på dina bilder så tänker jag dom lite i samma färgton som bild nummer två, varma och personliga, en känsla som du mer ofta än sällan lyckas överföra i dom svartvita bilderna också. Så, keep up!

  ReplyDelete
 3. åh tack så hemskt mycket Anna, du har rätt med vinjetten på bild nummer två men det vart vinjett i kameran och det är säkert min retusch som fått den att stå ut lite mer än vad det skulle ha gjort (men sen är jag också en sån som älskar vinjetter och blir en smula blind ibland eftersom den alltid är där haha)
  och tack så hemskt mycket för komplimangerna

  vad glad jag blir susanna, bild nummer tre är föresten helt spontan, lyckades fånga min vän när han var i sina egna tankar haha. och vad kul att du tycker att mina svartvita och färgade bilder går hand i hand (med det varma alltså)


  det är sånt HÄR som man borde skriva i sina kommentarer, lite mer att bita i och fundera över, jag är mer än nöjd med kritiken :D

  ReplyDelete
 4. Haha, klart man kan få kritik, ibland måste man bara be om det.

  ReplyDelete
 5. Jättefina porträttbilder!
  Måste man påpeka på något så skulle jag nog säga att jag saknar lite mättnad och kontrast i bild nr 4, men det är ju bara mitt tycke. Den svartvita bilden är helt UNDERBAR.
  Svårt att ge kritik då alla kör sin stil, tycker du själv om dina bilder ska du inte ändra nåt för att det ska passa nån annan. Det gör din bild unik.
  Hur som helst tycker jag du är jätteduktig.

  Mvh
  Helena

  ReplyDelete
 6. klart man ska ta kritik och tänka efter och utvecklas och experimentera, varför säga att man inte ska ändra något bara för att man själv tycker om något?

  Det är ju oftast man själv som är blind för hur dålig en bild man tycker är bra själv är, och hur bra en bild man tycker illa om själv kan vara.

  ReplyDelete
 7. Jo så är det hampus. Men då fotar du/den för att behaga andra, och för att andra ska behagas av bilderna du/den tar. Men behagar det dej att behaga andra, då är det av den anledningen du fotar.
  Folk fotar av olika anledningar. Vissa enbart för att behaga sej själva. Men med bonusen att även andra uppskattar det ibland.

  Konstruktiv kritik skulle också kunna vara att fotografen i fråga säger "hm, det är nånting med dessa bilder jag inte är riktigt nöjd med, men jag kan inte sätta fingret på vad det är, kan ni hjälpa mej?" och att personer då kommer med synpunkter på vad det skulle kunna vara som känns fel.
  För jag tror också att det är bra att personer som vill ha kritik ber om det.
  Det är alltför överfullt av folk som tycker de har rätt att kritisera andras bilder även om fotografen själv inte bett om det.

  Allt gott till er här på bloggen,
  lycka till!

  P

  ReplyDelete
 8. jag hittade hit på nåt sätt... som man brukar göra när man surfar runt.
  jag känner igen killen med mössa och ring i näsan, från arvikafestivalen.
  det var bara det.

  annars verkar det vara en schysst fotoblogg, om man får kalla det så.

  tjippens

  ReplyDelete