16 July, 2009

vad är detta?

här sitter man framför datorn en fin sommardag och spanar på ny utrustning och vad är det man ser! Nikon D5000, när i hela friden kom denna kamera ut och vad i helsike är det här för finesser dom slängt på den? är det någon som vet något mer om denna kamera och ifall det är någon som använder sig utav den som kan säga om den är värd dom 8800:- (more or less) som dom säljer den för.

jag vet inte om jag gillar det eller hatar det.
mvh Michael


8 comments:

 1. Jag såg en annons med den där kameran och jag blev mentalt stressad av att titta på den. Vika ut hit och vrida dit och fan och hans mo(n)ster.
  Har inte hunnit läsa några recensioner på den än. Allting på den känns overkill, men jag kan ju ha fel. Vi får väl se senare.

  ReplyDelete
 2. verkar hur som helst som att den inte är bättre än en D80 eftersom den saknar det åh så underbara hjulet för bländaren, hatar nästan alla kameror som inte har det hjulet haha.

  ska försöka ta mig tid att läsa en recension så fort jag ser någon.

  ReplyDelete
 3. Är väl ännu en sån lura-dumma-fjortisar-som-egentligen-inte-behöver-systemare-kamera? Tror inte den är så väldans jätteskoj. Min Powershot S2 IS hade dock vikbar skärm, men inte åt alla håll och kanter som denna...

  ReplyDelete
 4. Michael: Jag har det på min D300, så sjukt bekvämt.

  ReplyDelete
 5. men visst är det bekvämt, man slipper göra tusen combos bara för att ställa in rätta tiderna. haha.

  ReplyDelete
 6. Hehe du är inte snabb inte. kom inte den ut i april-maj någon gång? Filma är det väl det som de har sagt är det bästa i reklamen. Men lite tråkigt. Inte alls lika bra som d90. sämre skärm och saknar af-motor, så kan bara ha de allra nyaste linserna. lite beige må jag säga.

  //andreas

  ReplyDelete
 7. haft fullt upp med diverse andra saker så det här med att hålla sig uppdaterad om nya kameror är inget jag prioterat, tyckte det kändes så fel med en vridbar skärm, men det är väl kanske bra om det är en inbyggd videofunktion.

  ReplyDelete
 8. Anonymous26/10/09

  Den är skräp, det ska vara Canon 7D om man ska filma.
  Nikon har valt kanske världens sämsta lagringsformat för
  video.

  ReplyDelete