26 October, 2009

안녕하세요Här kommer en kort presentation om mig. Jag heter Erik, är 26 år och har fått äran att få ladda upp lite bilder här.

Jag är född i mysiga Varberg på västkusten men jag har bott största delen av mitt liv i Göteborg. Dock har jag inte någon typisk Göteborgsdialekt men folk brukar höra att jag är från västkusten i alla fall. Jag har pluggat på en hel del olika universitet, närmare bestämt sex stycken, i fyra länder. Det kan man ju säga vad man vill om men jag har ju fått se en del i alla fall. Göteborg, Linköping, Lund, Köpenhamn, Singapore och Seoul. Där har ni listan. För tillfället är jag på utbytestermin på sistnämnda plats, vilken som bekant är huvudstaden i Sydkorea. Jag läser dock egentligen ett masterprogram i marketing communications management i Köpenhamn och är bara i Sydkorea ett halvår.

Jag vet inte riktigt när jag började bli lite mer seriöst intresserad av foto. Det var nog 4 år sedan eller så då jag fick tillgång till ett mörkerrum på Chalmers Tekniska Högskola i Göteborg. När jag köpte min första digitala systemkamera lades dock tyvärr den analoga på hyllan. Förra året köpte jag dock spontant en Holga och den är ju helt fantastisk. Normalt fotar jag dock med min Canon 400D. Nyss inhandlades ett Canon 50mm f1.4 som jag använder flitigt. Jag är självlärd och har aldrig varit bra på det tekniska direkt. Min professionella bakgrund är kort. Jag har fotat lite för en studenttidning i Lund, två bröllop, ett skivomslag och lite för Copenhagen Post.

Jag vet inte om jag har någon speciell stil. Jag gillar att fånga människor i vardagen men även landskap.

Jag är förutom foto mycket intresserad av resor, kultur, mat, film, musik. Jag hoppas ni kommer gilla mina bilder som för tillfället mest kommer visa hur Seoul och Sydkorea ser ut från mina ögon.


/Erik Sellgren

8 comments:

 1. very very welcome mr sellgren

  ReplyDelete
 2. schysst med nya ansikten

  ReplyDelete
 3. Håller med.

  Tycker det börjar bli lite väl slött här!

  Så många som vi är tycker jag vi borde kunna krysta ur oss lite fler poster än i nuläget liksom!

  ReplyDelete
 4. Ser fram emot dina bilder Erik!

  ReplyDelete
 5. Kom ihåg att tagga dina inlägg!

  ReplyDelete
 6. tack tack. ska se vad som kan åstadkommas.

  ReplyDelete
 7. jag ställer in mig i kören; välkommen!

  ReplyDelete